Zinkorot 50 tabliet

Zľava Novinka
Produkt Zinkorot 50 tabliet z kategórie zinok od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 7,68 €. Celý popis 7,68 € 9,24 € Overiť dostupnosť

Popis

Aj keď mnohí naši zákazníci považujú Zinkorot za výživový doplnok, patrí do skupiny liekov. Používa sa ako alternatívny zdroj na doplnenie zinku pri liečbe jeho nedostatku vtedy, ak bežnou diétou nie je možné zabezpečiť jeho dostatočný príjem. Je to jediný voľnopredajný liek s obsahom zinku a kyseliny orotovej. Jedna tableta obsahuje až 157,36 mg dihydrátu zinkumorotátu – a teda 25mg zinku, čo zodpovedá maximálnej dennej odporúčanej dávke zinku pre dospelého človeka.

Zinok

Zinok zohráva veľmi dôležitú úlohu pri správnej funkcii imunitného systému, celistvosti kože, hojení rán, chuti a čuchu, funkcii štítnej žľazy raste a vývoji tela ale aj neurologickej funkcii. Okrem toho je dôležitý aj pre správny vývoj mozgu a jeho fungovanie.

Kyselina orotová

Kyselina orotová v Zinkorote zvyšuje vstrebávanie zinku do organizmu. Je to telu vlastná, biologická látka, ktorá sa prirodzene nachádza napríklad v mlieku alebo v kolostre. Funguje ako fyziologický nosič minerálov a kovov.

Zinok, ktorý lieči: Kedy siahnuť po Zinkorote?

Zinok patrí medzi esenciálne stopové prvky, čo znamená, že si ho ľudský organizmus nedokáže vytvoriť sám. Napriek tomu je pre jeho správne fungovanie nevyhnutný, a tak je potrebné prijímať ho zo stravy. Niektoré diéty a spôsoby stravovania však nezahŕňajú potraviny s jeho dostatočným množstvom, v dôsledku čoho môže v organizme vzniknúť nedostatok.

Príznaky nedostatku zinku:

  • Oslabená imunita, náchylnosť organizmu na infekcie
  • Zhoršené hojenie rán
  • Vypadávanie vlasov, slabé a lámavé nechty
  • Kožné problémy, ako vyrážky alebo zápaly kože
  • Psychická nerovnováha
  • Hnačka
  • Znížená plodnosť

Nedostatok zinku, prípadne znížená hodnota zinku, sa môže prejaviť u ľudí v dlhodobom strese alebo u športovcov – telo ho totiž vo vysokých množstvách vylučuje potením. Na jeho hladinu by si mali dávať pozor aj tehotné ženy.

Zinkorot môže vášmu organizmu priniesť mnoho výhod

Pokiaľ trpíte nedostatkom zinku, Zinkorot bude vhodnou voľbou. Účinky zinku na organizmus sú totiž naozaj široké a telo z nich môže benefitovať v mnohých smeroch. Kedy vám môže pomôcť?

Pomáha bojovať proti oslabenej imunite

Zinok je veľmi dôležitým stopovým prvkom, ktorý podporuje imunitný systém. Pôsobí ako antioxidant a hrá dôležitú úlohu pri syntéze DNA.

Stará sa o krásne vlasy, nechty aj pokožku

Ak máte lámavé nechty alebo vám vypadávajú vlasy, môže byť na vine nedostatok zinku. Zinok udržiava vlasy aj nechty krásne, pevné a zdravé.

Pomáha pri hojení rán

Zinok pôsobí na rýchlejšie hojenie rán. Udržiava celistvosť pokožky, a tak môže pomôcť aj pri hojení vyrážok alebo akné.

Dávkovanie a spôsob použitia:

Dospelí a dospievajúci od 12-17 rokov: odporúčaná dávka je ½-1 tableta denne. Deti od 6-11 rokov: odporúčaná dávka je ½ tablety denne. Liek sa užíva perorálne (cez ústa) a zapije sa dostatočným množstvom tekutiny s dostatočným odstupom od príjmu jedla. Tablety majú deliacu ryhu, ktorá ich umožňuje rozdeliť na dve rovnaké polovice. Dĺžka liečby závisí od dosiahnutia úspechu liečby.

Upozornenie:

  • Liek sa nemá užívať počas tehotenstva a dojčenia, pokiaľ klinický stav (nedostatok zinku) u žien nevyžaduje liečbu zinkom.
  • Liek nie je určený pre deti mladšie ako 6 rokov.
  • Súbežné užívanie solí železa, medi a vápnika môže znižovať vstrebávanie zinku.
  • Vysoké dávky zinku môžu znižovať vstrebávanie medi a železa.
  • Zinok znižuje vstrebávanie tetracyklínov a chinolónov.
  • Jedlá s vysokým obsahom fytínov (napr. cereálie, strukoviny, orechy) znižujú vstrebávanie zinku. Káva môže zabrániť vstrebávaniu zinku.
Ean: 2219064 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek