Vitabalans Lactanon 90 tabliet

Produkt Vitabalans Lactanon 90 tabliet z kategórie potravinové intolerancie od výrobca Ostatní nájdete na LiekarenIna.sk za 12,76 €. Celý popis 12,76 € Overiť dostupnosť

Popis

Laktóza je mliečny cukor, ktorý je bežnou súčasťou mlieka a mliečnych výrobkov. Je hlavným cukrom mlieka všetkých cicavcov, vrátane človeka a je hlavným zdrojom cukrov vo výžive mláďat. Má základný význam pre vývin mozgu, zlepšuje vstrebávanie minerálov, vrátane vápnika a stimuluje rast bifidobaktérií v čreve.

Laktáza je enzým nachádzajúci sa v tenkom čreve, ktorého hlavnou úlohou je štiepiť laktózu na jednoduché cukry. Pokiaľ je v tenkom čreve nedostatok tohoto enzýmu, následne v hrubom čreve dochádza ku fermentácii (kvaseniu) laktózy za pomoci baktérií. Znížené vstrebávanie laktózy vedie k tráviacim problémom ako sú hnačky, ktoré sú kyslo zapáchajúce, kolikovité bolesti brucha, nadúvanie, prelievanie črevného obsahu, pocity plného brucha, škrkanie v bruchu, zvýšený odchod plynov a u dojčiat celkové neprospievanie, úbytok na hmotnosti.

1 tableta obsahuje:

  • Enzýmový prášok (produkovaný hubou Aspergillus oryzae) 90 mg, čo zodpovedá enzýmu laktáza 4500 FCCU.
  • Plnidlo: mikrokryštalická celulóza. Enzým laktáza: Aspergillus oryzae. Zahusťovadlo: sodná soľ kroskarmelózy. Lubrikant: magnéziumstearát.

 

Užívanie: 1 tableta sa zapije vodou pred alebo počas jedla, ktoré obsahuje laktózu. V prípade potreby môžete užiť 2 tablety v závislosti od množstva laktózy v jedle alebo Vašej znášanlivosti laktózy. Najviac 8 tabliet za deň.

Upozornenie: Nevhodné pre deti do 3 rokov. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Neobsahuje laktózu, mliečny proteín, bezgluténový. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Uchovávajte pri izbovej teplote.

 

Vlastnosti produktu

EAN kód::6410530050507
Značka::Vitabalans
Ean: 6410530050507 Predajce: Lieky
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek