Strepfen Med a Citrón pastilky 24ks

Produkt Strepfen Med a Citrón pastilky 24ks z kategórie zdravie od výrobca Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd. nájdete na LiekarenIna.sk za 9,99 €. Celý popis 9,99 € Overiť dostupnosť

Popis

Charakteristika: Strepfen Med a Citrón pastilky zmierňujú bolesť a opuchy hrdla pri angíne (bolesti hrdla), ktorá sa môže objaviť pri zápalových ochoreniach horných ciest dýchacích bakteriálneho aj vírusového pôvodu. Strepfen prináša úľavu od bolesti v krku spojenú zvyčajne s bolestivým prehĺtaním a zmierňuje zápalové opuchy hrdla.

Nepoužívať: Ak ste:

  • alergický (precitlivený) na flurbiprofen alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek lieku
  • keď ste alergický (precitlivený) na kyselinu acetylosalicylovú alebo na iné protizápalové lieky (napr. ibuprofen)
  • keď máte alebo ste niekedy v minulosti mali žalúdkový vred, krvácanie alebo perforáciu (prederavenie) v tráviacej sústave
  • keď sa u Vás po užití flurbiprofenu, kyseliny acetylsalicylovej alebo iných nesteroidných protizápalových liekov (NSAID) vyskytli problémy s dýchaním, nádcha alebo žihľavka (svrbiace vyrážky na koži)
  • keď ste v posledných troch mesiacoch tehotenstva
  • keď ste mladší ako 12 rokov

Tehotenstvo a dojčenie:

  • Počas prvých šiestich mesiacov tehotenstva je pastilky možné užívať len po konzultácií s lekárom alebo lekárnikom.
  • Počas posledných troch mesiacov tehotenstva sa pastilky nesmú užívať!
  • Pokiaľ potrebujete užívať pastilky počas dojčenia, najprv je nutné sa poradiť s lekárom alebo lekárnikom.

Dávkovanie: 

  • Dospelí a deti nad 12 rokov: 1 pastilka každých 3 - 6 hodín podľa potreby.

Maximálna denná dávka je 5 pastiliek počas 24 hodín.
Nástup účinku prejavujúci sa útlmom bolesti a zmenšením opuchu by sa mal dostaviť počas 22 minút po užití pastilky a mal by pretrvávať 2 - 3 hodiny.

Po užití lieku by ste nemali 15-30 minút ani jesť ani piť. Počas užívanie lieku nie je vhodné konzumovať alkoholické nápoje.

Bez konzultácie s lekárom nepoužívať dlhšie ako 3 dni (riziko narušenia rovnováhy bežnej mikroflóry v dutine ústnej a premnoženia patogénnych mikroorganizmov). Ak je potrebné podávať tento liek dlhšie ako 3 dni alebo ak sa príznaky ochorenia zhoršia, je potrebné vyhľadať lekára.

Spôsob užitia: Pastilku nechajte voľne rozpustiť v ústach, aby správne účinkovala. Pastilku nehryzte a ani ju neprehĺtajte vcelku. Počas cmúľania premiestňujte pastilku v ústach, aby sa zabránilo lokálnemu podráždeniu sliznice. Pri podráždení v dutine ústnej je potrebné používanie lieku ukončiť. Neodporúča sa používať tvrdé pastilky počas jedla.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti produktu

Účinná látka:flurbiprofén
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku:8,75 mg / 1 past
Lieková forma:tvrdé pastilky
Koľko dní Vám vydrží balenie:20
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek