PRIMA Home test CELIAKIA

Produkt PRIMA Home test CELIAKIA z kategórie zdravotnícke pomôcky od výrobca Prima Lab SA nájdete na LiekarenIna.sk za 12,1 €. Celý popis 12,1 € Overiť dostupnosť

Popis

Zdravotnícka pomôcka. Samodiagnostický test na kontrolu prítomnosti protilátok IgA a IgG proti deamidovanému gliadínu (anti-DGP), v krvi. Test je vhodný na samotestovanie a slúži na skríning celiakie.

Celiakia je autoimunitné ochorenie, ktoré spôsobuje chronický zápal tenkého čreva. Medzi príznaky ochorenia patrí hnačka, chudnutie, nadúvanie brucha, podvýživa a kožné reakcie. Tento zápal spôsobuje gliadín, bielkovinová zložka lepku, obsiahnutá v pšenici, jačmeni, raži, špalde a mnohých ďalších obilninách. Nedávne štúdie ukázali, že subjekty postihnuté celiakiou produkujú špecifické protilátky (triedy IgA a IgG) proti deamidovaným gliadínovým peptidom (anti-DGP). Tieto protilátky majú vysokú špecificitu a citlivosť na celiakiu, čo umožňuje veľmi presnú diagnózu. Včasná diagnóza môže znížiť progresiu črevného poškodenia a predísť vážnejším komplikáciám.

Gliadín je proteínová zložka lepku zodpovedná za imunitnú reakciu, ktorá spôsobuje črevné zápaly u pacientov trpiacich celiakiou. Test na celiakiu odhalí prítomnosť IgA a IgG protilátok proti deamidovaným gliadínovým peptidom (anti-DGP). Pozitívny výsledok znamená, že koncentrácia týchto protilátok je približne 20 U/ml(jednotiek/ml).

Obsah: 1 hermeticky uzavreté alumíniové vrecko obsahuje: 1 kazetu CELIAKIE TEST (CELIAC TEST), 1 vrecko s vysušovacím prostriedkom, 2 sterilné lancety pre vlastný odber krvi, 1 priehľadné plastové vrecko obsahuje pipetu na odber krvi, 1 fľaštička s kvapkadlom a riedi 1 alkoholová čistiaca gáza, 1 návod na použitie.

Ean: 7640164864884 Značka: Prima Lab SA Predajce: Lieky24
61310
Produktov
2369
Kategórií
3413
Značiek