PARALEN 100, 5 čapíkov 100mg

Zľava Novinka
Produkt PARALEN 100, 5 čapíkov 100mg z kategórie bolesť zubov od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 1,21 €. Celý popis 1,21 € 1,3 € Overiť dostupnosť

Popis

Keď vašich najmenších trápi horúčka či bolesti pre prerezávaní zúbkov, môžete siahnuť po čapíkoch Paralen 100. Čapíky sú vhodné už pre deti od 7kg váhy. Množstvo paracetamolu v lieku je upravené tak, aby vášmu dieťatku účinne pomohlo pri horúčke či bolestiach.

Na čo pomáhajú čapíky Paralen 100?

Tak, ako všetky lieky značky Paralen, aj čapíky Paralen 100 obsahujú liečivo paracetamol. Ten je jedným z najrozšírenejších a najvyhľadávanejších liečiv na zníženie horúčky.

Keďže malé deti nemôžu užívať také dávky lieku ako dospelí, obsahuje Paralen 100 zníženú dávku paracetamolu – 100 mg v jednom čapíku, ktorá účinne pomôže vášmu dieťatku a zároveň mu nezaťaží organizmus.

Liek pomáha:

  • znížiť vysokú telesnú teplotu,
  • tlmiť bolesť svalov a kĺbov, ktorá je často sprievodným prejavom horúčky,
  • mierniť bolesť spôsobenú prerezávaním detských zúbkov.

Prečo siahnuť po čapíkoch Paralen 100?

Medzi najrozšírenejšie formy liekov pre malé deti patria čapíky a sirupy. Obe formy umožňujú užívanie liekov aj tým najmenším detičkám, ktoré by ešte nezvládli prehltnúť tabletu.

Čapíky sú ideálne v prípade, že vaše dieťatko pri chorobe aj zvracia. V tom prípade je dôležité podať mu liek, ktorý sa nepodáva perorálne (ústami). Rektálne čapíky zabezpečia, že sa všetky účinné látky rýchlo vstrebú do organizmu.

Aké je odporúčané dávkovanie čapíkov Paralen 100?

Liek je vhodný pre detičky s váhou minimálne 7 kg. Deťom, ktoré túto váhu ešte nedosiahli, čapíky nepodávajte. Dávkovanie lieku nájdete v príbalovom letáčiku, štandardne sa však užíva jeden čapík 3-krát denne. U detí s hmotnosťou od 14 kg je možné podať dva čapíky. Nikdy však neprekračujte maximálnu dennú dávku.

Pre koho nie sú čapíky Paralen 100 vhodné?

Pred začatím užívania lieku si vždy prečítajte príbalový letáčik. Pokiaľ si nie ste istý, či je liek pre vaše dieťa vhodný, obráťte sa na lekára.

Čapíky Paralen 100 nie je vhodné užívať, pokiaľ vaše dieťa:

  • užíva iné lieky s obsahom paracetamolu,
  • je alergické na paracetamol, prípadne niektorú zo zložiek lieku,
  • trpí vážnym ochorením alebo akútnym zápalom pečene,
  • máte závažnú formu hemolytickej anémie,
  • má krvácanie z konečníka alebo zápal konečníka (proktitída),
  • váži menej ako 7 kg.

Balenie lieku obsahuje 5 čapíkov. Ďalšie lieky Paralen určené pre najmenších: Paralen 125, Paralen SUS.

Ean: 6973 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek