PANADOL PRE DETI JAHODA 24 mg/ml sirup 100ml

Zľava Novinka
Produkt PANADOL PRE DETI JAHODA 24 mg/ml sirup 100ml z kategórie bolesť zubov od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 4,69 €. Celý popis 4,69 € 5,97 € Overiť dostupnosť

Popis

Panadol sirup pre deti s jahodovou príchuťou

Mamička pozná svoje dieťa lepšie než ktokoľvek iný. Ak sa drobček necíti dobre, má teplotu a viditeľne trpí úzkosťou, väčšina mamičiek si zvolí ochutený detský Panadol sirup šetrný k malým bruškám. Panadol pre deti obsahuje paracetamol, ktorý je liekom prvej voľby bez vekového obmedzenia.*

Nárast teploty a Panadol pre deti jahoda

U zdravých detí väčšinou horúčka neveští nič zlého. Horúčka je znakom toho, že telíčko dieťaťa usilovne bojuje s infekciou a často môže byť naopak dobrým znamením. Možno napokon nebudete musieť ako rodič urobiť nič iné, než zabezpečiť dieťaťu miesto na pokojný oddych a dostatok mierne chladných tekutín, aby netrpelo na dehydratáciu.

Poskytnúť dieťaťu čas, odpočinok a tekutiny pri väčšine chorôb úplne stačí. Snažte sa dieťa usmerniť k tomu, aby sa príliš nenamáhalo, pretože podobne ako u dospelých, aj u detí spánok urýchľuje regeneráciu. Dieťaťu tiež môžete priložiť chladný obklad na čelo.

Ak teplota telíčka aj pri všetkej snahe presahuje 37,5 °C (alebo 38 °C, pri meraní v konečníku), dieťa sa cíti nepríjemne alebo dokonca plače, môžete mu podať sirup Panadol pre deti.

Výhody sirupu Panadol pre deti:

    • je to liek vhodný pre deti od 3 mesiacov do 12 rokov
    • poskytuje rýchlu úľavu od horúčky (aj zvýšenej teploty po očkovaní)
    • tlmí miernu až stredne silnú bolesť sprevádzajúcu prerezávanie zúbkov, prítomnosť zubného kazu, chrípku, prechladnutie a rôzne iné infekčné ochorenia detského veku
    • má príjemnú jahodovú vôňu a chuť
    • ľahko sa dávkuje
    • jeho aktívna ingrediencia paracetamol sa po podaní rýchlo vstrebáva
    • účinok nastupuje do 30 minút po podaní**

Ako Panadol sirup správne dávkovať?

Sirup Panadol pre deti jahoda obsahuje paracetamol, liečivo proti bolesti (analgetikum) a na zníženie horúčky (antipyretikum) v koncentrácii 24 mg/ml. Liek má jahodovú príchuť a jeho správne dávkovanie deťom od 3 mesiacov je možné určiť priradením hmotnosti či veku dieťaťa k tabuľke uvedenej v príbalovom letáku, na balení lieku a oficiálnom webe. Pokiaľ lekár nestanoví iné dávkovanie, na každý kilogram hmotnosti dieťaťa sa štandardne podáva 10 – 15 mg paracetamolu.

Na zníženie horúčky po očkovaní sa môže Panadol sirup podať aj deťom od 2 mesiacov. Ak lekár neurčí inak, jednotlivá dávka je 2,5 ml (120 mg/5 ml).

Pred použitím zmiešajte obsah fľašky pretrepaním. Následne stlačte piest aplikátora na doraz, vložte ho do fľašky a naťahovaním odmerajte požadované množstvo suspenzie. Obsah aplikátora opatrne vstreknite dieťaťu do úst stlačením piestu. Buď ho aplikujte na jazyk, alebo ho eventuálne zmiešajte s trochou tekutiny a dajte dieťaťu vypiť. Liek sa užíva nezávisle od jedla, no mal by sa zapíjať. Po použití nezabudnite aplikátor vypláchnuť teplou vodou a nechať ho na vzduchu vyschnúť.

Tento postup sa môže v prípade potreby opakovať každých 6 hodín, pričom celková denná dávka nesmie presiahnuť 60 mg/kg telesnej hmotnosti.

Upozornenia

Deti do 3 mesiacov a nedonosené deti s nižšou hmotnosťou môžu užívať liek Panadol pre deti jahoda len na zníženie horúčky po očkovaní.
Použitie lieku u tehotných a dojčiacich žien je nutné konzultovať s lekárom.
Podávať súbežne iné lieky s obsahom paracetamolu sa neodporúča, pretože hrozí riziko predávkovania.
Liek Panadol pre deti uchovávajte mimo dosahu a dohľadu detí, pri teplote do 30 °C, chráňte ho pred mrazom a po prvom otvorení ho spotrebujte do 30 dní.
Liek obsahuje parabény, sorbitol, maltitol.

Panadol čapíky

Trpí vaše dieťa nevoľnosťou, vracaním a liek podaný ústočkami by nemal žiadny efekt? Alebo vás nebaví prehovárať dieťa, aby otvorilo ústa? Vyskúšajte Panadol Baby alebo Panadol Junior čapíky, ktoré pri teplote a horúčke fungujú expresne rýchlo.

*prof. MUDr. Mgr. M. Jeseňák, PhD., MBA; prof. MUDr. P. Bánovčin, CSc. - Horúčka v detskom veku.  Schválené nové a inovované štandardné klinické postupy v zdravotníctve (súbor na stiahnutie na webe MZ SR)
**Informácia z príbalového letáku

Ean: 2405875 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek