Panadol Migréna 250mg 20 flm tabliet

Zľava Novinka
Produkt Panadol Migréna 250mg 20 flm tabliet z kategórie migréna a bolesť hlavy od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 6,49 €. Celý popis 6,49 € 6,8 € Overiť dostupnosť

Popis

Panadol Migréna tablety

Rýchle podanie lieku proti bolesti hlavy môže byť často rozhodujúcim faktorom a nepochybne dokáže zabrániť nástupu silnejšej bolesti. Či už ide o migrénu alebo bežnú bolesť hlavy, s tabletkou Panadol Migréna neotáľajte príliš dlho.

Bolesť hlavy dôverne poznajú ako ženy, tak aj muži.  Každý z typov bolesti hlavy má svoje špecifiká - rôznu intenzitu, trvanie i určité spúšťače. Ak vieme určiť, čo bolesť spôsobuje, dokážeme skrátiť jej trvanie i predísť ďalšej bolesti.

Tenzná bolesť hlavy

Ako najčastejšiu bolesť hlavy uvádzajú ľudia tenznú bolesť obvykle spájanú s napätím svalov krku a ramien. Tenzná bolesť hlavy sa zvykne objavovať ako dôsledok nesprávnej polohy pri sedení a spánku, pri nadmernom fajčení či popíjaní, pri chorobách z prechladnutia alebo nadmernej námahe a strese.

Táto pomerne bežná bolesť sa prejavuje v miernej strednej intenzite. Bolesť môže začať v zadnej časti hlavy/krku a postupuje po stranách smerom dopredu, alebo naopak. Hoci i táto bolesť vie byť nepríjemná, nemá dlhé trvanie a dokážeme ju tolerovať.

Migréna

Migréna, druhý najčastejší typ, sa od tenzných bolestí líši tým, že je lokalizovaná len v jednej časti hlavy.  Ide o pulzujúcu bolesť hlavy strednej až silnej intenzity a vedie k nej celý rad spúšťačov. Od zvýšeného príjmu alkoholu, nápojov s kofeínom a vynechávania jedla, cez rôzne zápachy a parfumy, až po zmeny spánkového cyklu a námahy.*

Tento typ bolesti má žiaľ tendenciu sa časom zhoršovať, má dlhšie trvanie a bráni človeku v akejkoľvek činnosti. Množstvo ľudí je počas záchvatu migrény citlivých na svetlo a hluk, trpí nevoľnosťou a zvracaním.

Najčastejšie príznaky migrény

Ak je migréna stavom, ktorý ste už zažili, pravdepodobne ste pred vypuknutím bolesti čelili únave, ťažkostiam s koncentráciou a stuhnutosti krku. Inou predzvesťou možnej migrény je tiež**:

  • Rozmazané videnie alebo záblesky svetla (tzv. aura)
  • Podráždenosť alebo depresia
  • Nezvyčajný príval energie
  • Zvýšená chuť do jedla
  • Necitlivosť a/alebo mravčenie
  • Problémy s rečou (nedobrá artikulácia)

Panadol Migréna prináša rýchlu úľavu

Ak chcete účinný liek proti bolesti hlavy a/alebo migréne, vyberte si Panadol Migréna. Tabletky obsahujú kombináciu troch liečiv. Liečivá paracetamol (250mg) a kyselina acetylsalicylová (liečivo s protizápalovým účinkom navyše; 250 mg) zmierňujú bolesť a znižujú horúčku. Kofeín (65 mg) mierne povzbudzuje telo a zvyšuje účinok kyseliny acetylsalicylovej i paracetamolu.

Tablety majú oválny tvar a sú potiahnuté filmom. Táto úprava uľahčuje prehĺtanie bez zanechávania horkej pachuti v ústach. Tablety Panadol Migréna poskytujú rýchlu a účinnú od bolesti hlavy i príznakov objavujúcich sa pred alebo počas záchvatu migrény. Funguje u migrény s aurou (predzvesťou) alebo bez nej.

Ako užívať tablety Panadol Migréna

Pri prvých prejavoch bolesti neodkladne užite 1 tabletu a zapite ju plným pohárom vody. V prípade silnejšej bolesti, migrény alebo po objavení migrenóznej aury užite v jednej dávke rovno 2 tablety a tiež ich zapite dostatočným množstvom vody.

Ak bolesť pretrváva, v oboch prípadoch môžu byť podané ďalšie dávky (1 - 2 tablety) o 4 až 6 hodín. Neprekročte však dávku 6 tabliet za 24 hodín, čo zodpovedá 1 500 mg kyseliny acetylsalicylovej, 1 500 mg paracetamolu a 390 mg kofeínu.

Maximálna dĺžka liečby bežnej bolesti hlavy bez konzultácie s lekárom je 4 dní. Pri migréne sú to 3 dni.

Upozornenia

Dlhodobé užívanie lieku bez lekárskeho dohľadu môže byť škodlivé. Ak sa do 2 hodín po prvej dávke 2 tabliet Panadolu Migréna nedostaví úľava od migrény, pokračovanie liečby konzultujte s lekárom.
Liek nesmú užívať pacienti so akútnou vredovou chorobou žalúdka alebo čriev, gastrointestinálnym krvácaním alebo perforáciou a u pacientov s anamnézou peptickej ulcerácie.
Užívanie tohto lieku počas tehotenstva, zvlášť v poslednom trimestri, sa neodporúča. Liek by sa nemal užívať ani počas dojčenia.
Tabletky Panadol Migréna nie sú určené pre deti, dospievajúcich a opatrnosť je vhodná aj u starších pacientov s nízkou telesnou hmotnosťou.
Ak trpíte problémami obličiek alebo pečene, pred užívaním lieku sa poraďte so svojim lekárom.
Počas liečby nekonzumujte alkohol ani nápoje s obsahom kofeínu a ak spozorujete vedľajšie účinky, ako závraty alebo ospalosť, vyvarujte sa vedeniu vozidiel či obsluhe strojov.
Pred užívaním lieku si nezabudnite pozorne prečítať príbalový leták.

*US Medline Plus. Migraine.
**M. A. P. Ruschel, O. de Jesus - Migraine Headache. StatPearls (August 2021)

Ean: 2399496 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek