MUCONASAL Plus nosný sprej 10 ml

Produkt MUCONASAL Plus nosný sprej 10 ml z kategórie nosné kvapky, spreje a oleje od výrobca Muconasal nájdete na LiekarenIna.sk za 6,15 €. Celý popis 6,15 € Overiť dostupnosť

Popis

Liek obsahuje liečivo tramazolíniumchlorid, ktoré zužuje cievy a tým zmenšuje opuch nosovej sliznice, čo vedie k dlhodobému spriechodneniu nosa.

  • Indikácie

Na zmenšenie opuchu nosovej sliznice spojeného s bežnou nádchou a sennou nádchou,

Na základe lekárskeho odporúčania na uvoľnenie hlienov pri zápale prínosových dutín a infekcii stredného ucha.

  • Použitie a dávkovanie

» Dospelí a deti od 6 rokov:
» Odporúčaná dávka je 1 vstrek do každej nosovej dierky podľa potreby, najviac 4x za deň. 
» Liek sa nemá podávať dlhšie ako 5-7 dní bez lekárskeho odporúčania.
» Účinok sa dostaví do 5 minút po podaní lieku a trvá 8-10 hodín.

  Liek je určený na použitie do nosa. Pred 1. použitím je potrebné stláčať rozprašovač mimo nosa, kým sa neuvoľní prvá dávka liečiva.

  • Upozornenie

Liek sa nemá používať počas 1. trimestra tehotenstva. Liek sa môže používať počas 2. a 3. trimestra tehotenstva len na odporúčanie lekára. Liek sa môže používať počas dojčenia len na odporúčanie lekára. Liek je kontraindikovaný deťom mladším ako 6 rokov. Dlhodobé používanie vazokonstrikčných liekov určených na nazálnu aplikáciu môže viesť k chronickému zápalu (a tým k upchatiu nosa) a atrofii sliznice nosa. Liek sa nemá kombinovať s inými perorálne užívanými liečivami, ktoré majú vazokonstrikčný účinok. Ak sa počas liečby vyskytne halucinácia, somnolencia, sedácia, závrat alebo únava neodporúča sa viesť vozidlá a obsluhovať stroje. Liek obsahuje benzalkóniumchlorid.

Vlastnosti produktu

EAN kód::9006968003412
Značka::Muconasal
ŠUKL kód::C26797
Ean: 8588003914781 Značka: Muconasal Predajce: Lieky
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek