Eschenfelder Chia 100g semienka na naklíčovanie

Produkt Eschenfelder Chia 100g semienka na naklíčovanie z kategórie semená na klíčenie od výrobca Eschenfelder nájdete na LiekarenIna.sk za 4,13 €. Celý popis 4,13 € Overiť dostupnosť

Popis

Chia znamená v mayskom jazyku „sila“ a bola „potravou bežcov“ na dlhé vzdialenosti. Dnes sú chia semienka stále dôležitou potravinou pre vytrvalostných bežcov Tarahumare v Mexiku.

Chia sa vyznačujú veľmi vysokým podielom omega-3 mastných kyselín (viac ako ľanové semienko), ktoré tvoria 100% cenné kyseliny alfa-linolénovej. Kyselina alfa-linolénová pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu v krvi. Navyše sú omega-3 a omega-6 mastné kyseliny v optimálnom pomere 3:1.

Klíčky sú bohaté na silné antioxidanty (obrana proti voľným radikálom), vlákninu, vitamíny (A, B3/niacín), B1/tiamín, B2/riboflavín), minerálne látky (vysoký podiel vápnika a draslíka, fosforu, zinku, medi a bóru) a obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny. Majú črevný čistiaci účinok a regulujú hladinu cukru v krvi.

 

Klíčenie v nakľučovacej nádobe

Po namáčaní tvorí chia polysacharidový gél z vlákniny, preto sa klíčky pestujú na  site . Nie je vhodné pre poháre. Musíte dávať pozor, aby ste semienka neumiestnili na sito príliš husto, inak sa proces klíčenia nespustí. Semienka by mali ležať v zmesi na sitku vedľa seba a byť slizom spojené tak, aby ste cez ne stále videli. V prvých dňoch je klíčenie veľmi oneskorené, až po niekoľkých dňoch zaznamenáte prvú „stimuláciu“. Akonáhle je dosiahnutý prelom, proces klíčenia plynule postupuje. Úroda začína po 10-14 dňoch. Klíčky majú jemnú, horkú chuť.

Korenie a kulinárske lahôdky - ibišteková soľ v predajni korenín Finca Marina

Vlastnosti produktu

Zloženie:Chia semienka
Obsah:100g
Značka:Eschenfelder
Značka: Eschenfelder Predajce: Earplugs
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek