Dr Konrad Tocozulen masť 30ml

Zľava Novinka
Produkt Dr Konrad Tocozulen masť 30ml z kategórie kozmetika pre novorodencov od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 7,59 €. Celý popis 7,59 € 8,54 € Overiť dostupnosť

Popis

Tocozulen® je vitamínová masť k podpore epitelizácie, ktorá obsahuje vitamín A (Retinol), vitamín E (Tocopherol), guajazulen, olej Babassu, bambucký olej (syn. bambucké maslo), mandľový olej, kokosový olej , včelí vosk a kalcium panthotenát. Ako antioxidant je použitý tzv. Tocobiol® SF, čo je zmes synergicky pôsobiacich vitamínov E získaných zo slnečnicového oleja (non-GMO). Tocobiol® SF je jeden z najmodernejších a najúčinnejších prírodných antioxidantov súčasnosti. Oleje obsiahnuté v Tocozulenu teda nemenia svoje senzorické a kvalitatívne vlastnosti. Vitamínová masť je vhodná na starostlivosť o suchú pokožku so sklonom k prasklinám (ragádám), trhlinám (fisurám) a erozívnym ekzémom. Napomáha epitelizácii pokožky. Možno ju aplikovať aj na pery. Možno ju použiť už od novorodeneckého veku.

Zloženie

Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cetearyl Alcohol, Orbignya Oleifera Seed Oil, Cera Alba, Tocopherol, Calcium Pantothenate, Tocopheryl Acetate, Guaiazulen, Retinyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil.

Ako pôsobí Tocozulen® masť

Pôsobenie Tocozulen® masti je založené na princípe vytvorenia oklúzia pomocou mixu dermatologicky osvedčených rastlinných olejov (kokosový, mandľový, bambucký a Babassu), čím dochádza k premasteniu suchej pokožky a tiež k zníženiu straty vody a tým zvýšenie jej hydratácie. Ďalej masť napomáha epitelizácii pokožky pomocou vitamínu A, vitamínu E, guajazulenu a kalcium panthotenátu.

Ako pôsobí vitamín A?

Retinoli acetát (vitamín A, Retinol) má epitelizačný účinok a urýchľuje granuláciu. Je indikovaný na suchú kožu u chronickej dermatitídy (najmä atopickej), na popáleniny, erózie, ragády, u ichthyosis vulgaris, pityriasis rubra pilaris, Morbus Darier a na nehojace sa rany s nedostatočnou epitelizáciou, ako sú fistuly, vredy predkolenia a dekubity.

Ako pôsobí vitamín E?

Tokoferol acetát (vitamín E, Tocopherol, Tocoferol) má výrazné antioxidačné účinky. Je indikovaný na lokálnu terapiu trofických a vredov predkolenia, sclerodermia circumscripta, lichen sclerosus et atrophicus et athrophicus, plochý lišaj, balanitis obliterans, craurosis vulvae, induratio penis plastica a xerotica obliterans.

Ako pôsobí Guaiazulen?

Guaiazulenum (guajazulen) je zmes alkylovaných azulénov. Sú to hlavné účinné látky v kvetoch rumančeka. Guaiazulen pôsobí slabo protisvrbivo, adstringentne, protizápalovo a bakteriostaticky. Podporuje granuláciu a epitelizáciu.

Ako pôsobí Calcium pathotenicum?

Pantotenát vápenatý, je biely kryštalický, mierne hygroskopický prášok bez zápachu. Pripisuje sa mu granulačný a epitelizačný účinok. Používa sa na ošetrovanie popálenín, fisúr, ragád aj vredov predkolenia, dekubitov a postradiačných dermatitíd vrátane röntgenového vredu.

Ako pôsobí Oleum Babassu?

Babassu olej sa lisuje zo semien palmy Babassu (botanický názov znie Orbigya oleifera), ktorá rastie v južnej Amerike v Amazónii a má plody podobné orecha, semená týchto plodov obsahujú 60-70% oleja. Domorodci používajú olej po mnoho storočí ako prírodný liek pri kožných ťažkostiach. Olej pokožku hydratuje a tým zabraňuje jej vysychaniu. Obsahuje kyselinu laurovú, ktorá má antimikrobiálne a protizápalové účinky, ďalej olej obsahuje antioxidanty podobné tokoferolu, ktoré pôsobia na pokožku protektívne.

Ako používať Tocozulen® masť:

Naneste tenkú, rovnomernú vrstvu na starostlivo očistenú a osušenú pokožku. Na čistenie pokožky používajte ideálne medicinálne antiseptická mydlá bez obsahu sodium lauryl sulfátu (napr. Cutosan®). Nanášajte 2-5 krát denne v tenkej vrstve.

Upozornenie

Len pre vonkajšie použitie. Vyhnite sa kontaktu s očami. Ak nedôjde ku zlepšeniu stavu pokožky alebo ak dôjde k podráždeniu kože , prestaňte prípravok používať a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom. Nepoužívajte v prípade alergie alebo precitlivelosti na niektorú zo zložiek prípravku.

Upozornenie pre osoby alergické na parabény a lanolín – neobsahuje parabény a lanolín. Bez pridaných farbív a parfumov.

Ean: 2419060 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek