CANDIBENE krém 20g

Zľava Novinka
Produkt CANDIBENE krém 20g z kategórie dermálna mykóza od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 4,66 €. Celý popis 4,66 € 4,98 € Overiť dostupnosť

Popis

Je určený na liečbu hubových ochorení kože (mykóza tinea), ako sú napr. pityriasis versicolor, dermatofytózy (infekcie vyvolané plesňami), kandidózy (ochorenia spôsobené kvasinkami), kandidózy vonkajších pohlavných orgánov (balanitídy a vulvitídy), keratomykózy (plesňové ochorenie rohovej vrstvy kože), medziprstové mykózy (interdigitálne mykózy), hubovité ochorenia nechtového lôžka (paronychie) a erytrazma (kožné ochorenie prejavujúce sa ostro ohraničenými hnedavo červenými škvrnami so zriaseným šupinatým povrchom, lokalizovanými hlavne na vnútorných plochách stehien).

Dávkovanie

  • 1 g dermálneho krému obsahuje 10 mg klotrimazolu

Krém sa aplikuje 2-3x denne v tenkej vrstve na postihnuté miesta kože.
Pri kožných mykózach trvá terapia zvyčajne 3-4 týždne, pri erytrazme 2-4 týždne, pri pityriasis versicolor 1-3 týždne, pri kandidóze genitálnej oblasti (balanitída a vulvitída) 1-2 týždne.

Liečba sa nesmie prerušiť okamžite po vymiznutí príznakov, aby sa dosiahlo úplné vyliečenie. Pri mykózach na nohách treba pokračovať v podávaní antimykotika ešte 2 týždne po subjektívnom zlepšení stavu a vymiznutí príznakov.

Ak po 4 týždňoch liečby nenastane zlepšenie alebo sa príznaky zohršia, je potrebné ďalšiu liečbu konzultovať s lekárom.

Spôsob použitia

Pred použitím krému je potrebné postihnuté miesta umyť a vysušiť. Po každom umytí nôh treba oblasti medzi prstami dôkladne vysušiť. Krém sa aplikuje v tenkej vrstve na postihnuté miesta kože a jemne sa vtiera. Krém sa nesmie aplikovať na sliznice a očné spojovky.

Upozornenie

  • Počas tehotenstva a v období dojčenia je použitie krému nutné konzultovať s lekárom. Krém sa nesmie aplikovať na prsník dojčiacej matky.
  • Bez súhlasu lekára nepoužívať u detí do 2 rokov.
  • Liek môže znížiť účinnosť a bezpečnosť niektorých antikoncepčných metód na báze latexu, napr. prezervatívu alebo pesaru, pokiaľ je aplikovaný na časti genitálií. Tento vplyv je dočasný a trvá iba počas liečby.
  • Krém obsahuje cetylalkohol a stearylalkohol, ktoré môžu vyvolať lokálne kožné reakcie (napr. kontaktnú dermatitídu).
Ean: 8108 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek