CALCIUM 500 mg PHARMAVIT 20 šumivých tabliet

Zľava Novinka
Produkt CALCIUM 500 mg PHARMAVIT 20 šumivých tabliet z kategórie vápnik od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 2,93 €. Celý popis 2,93 € 3,42 € Overiť dostupnosť

Popis

Na odporúčanie lekára sa užíva ako súčasť liečby pri rednutí kostí (osteoporóza), pri mäknutí kostí (osteomalácia), pri chorobne zvýšenej priepustnosti kapilár pri alergických reakciách, ako podporná liečba spazmofílie a tetanie (zvýšená nervová dráždivosť so sklonom k svalovým kŕčom) a podporuje takisto hojenie zlomenín.

  • Liek môžu užívať dospelí vrátane tehotných a dojčiacich žien, deti od 5 rokov a dospievajúci.
  • Liek neobsahuje cukor, preto je vhodný aj pre diabetikov.

Dávkovanie

  • Dospelým sa obvykle podáva 1 šumivá tableta 2-3x denne. Pri osteoporóze býva zvyčajná začiatočná dávka 2x denne 2 šumivé tablety, po niekoľkých týždňoch možno túto dávku znížiť.
  • Deťom od 5 rokov, dospievajúcim a osobám do 24 rokov sa obvykle podáva 1 šumivá tableta 1x denne, pri ťažkých deficienciách vápnika 2-3 šumivé tablety denne.

Liek sa môže užívať na pokrytie zvýšenej potreby vápnika počas 2 mesiacov bez kontroly lekára. Pokiaľ je liek na odporúčanie lekára, dávkovanie a dĺžku liečby určí lekár.

Pri miernej hyperkalcinúrii a chronickej insuficiencii obličiek je potrebné monitorovať množstvo vylúčeného kalcia a podľa potreby znížiť alebo vysadiť ďalšie podávanie lieku. Pri kombinácii s väčším množstvom vitamínu D ako 1 000 IU nesmie celodenná dávka vápnika prevýšiť 2 šumivé tablety a je potrebné sledovať vylučovanie vápnika močom.

Spôsob použitia

Šumivá tableta sa rozpustí v pohári vody (asi 200 ml), roztok sa po úplnom rozpustení tablety vypije. Odporúča sa užívať počas jedla alebo bezprostredne po jedle.

Ean: 2197206 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek