ACC Long Instant 600mg 10 vreciek

Zľava Novinka
Produkt ACC Long Instant 600mg 10 vreciek z kategórie lieky na vlhký kašeľ od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 3,44 €. Celý popis 3,44 € 6,05 € Overiť dostupnosť

Popis

ACC Long Instant rozpustný perorálny prášok

Nie vždy máme k dispozícii pohárik, šálku alebo fľašu s nápojom, s ktorým by sme užili svoj liek. Už sa tým však nemusíme znepokojovať. Známy výrobca liekov z radu ACC LONG priniesol inováciu. Liek na liečbu produktívneho (vlhkého) kašľa ACC Long Instant 600mg vo vrecúškach, ktorých obsah sa nasype priamo na jazyk.

Prášok s príchuťou černíc obsahuje účinnú látku acetylcysteín v dávke 600 mg a je vhodný pre dospelých. Za svoje úspešné uvedenie na trh vďačí mukolytickým účinkom liečiva špeciálne navrhnutého tak, aby bol hlien skvapalnený a ľahšie vypudený z dýchacích ciest. Liek ACC Long Instant môže teda pomôcť znížiť frekvenciu i závažnosť produktívneho kašľa.

Liek ACC Long Instant pomáha pri zahlienení počas chorôb ako:

  • chrípka,
  • zápaly priedušnice,
  • bronchiolitída (zápal priedušničiek),
  • akútna i chronická bronchitída (zápal priedušiek),
  • priedušková astma,
  • bronchiektázia (rozšírenie priedušiek),
  • mukoviscidóza (cystická fibróza, vrodená porucha skvapalňovania hlienov).

Účinná látka tiež asistuje pri liečbe:

  • akútnej a chronickej sinusitídy (zápal prínosových dutín),
  • zápalu hrtana,
  • seróznej a exudatívnej otitídy (zápal stredného ucha) s výpotkom,
  • pri predoperačných a pooperačných stavoch spojených so zvýšenou tvorbou viskózneho hlienu v dýchacích cestách.

Keď problémom nie je hlien, ale jeho viskozita

Aj vy si niekedy kladiete otázku, kde sa ten hustý hlien vo vašich dýchacích cestách berie a prečo sa ráno prebúdzate s kašľom, z ktorého vás napína na zvracanie? Existuje mnoho príčin zahlienenia. Ak nepatríte medzi tuhých fajčiarov, alergikov a netrpíte bronchitídou, možno vo vašom prípade ide o takzvané postnazálne zatekanie.

Žľazy vo výstelke nosa, hrdla a horných dýchacích ciest cielene produkujú hlien s cieľom udržať dýchacie cesty vlhké. Vlhkosť však nanešťastie vyhovuje i patogénom, proti ktorým zvykne naša imunita zabojovať vyvolaním zápalovej reakcie, čo vedie k produkcii hustého hlienu a ten má tendenciu zatekať.

Prvá vec, ktorú si všimnete, je veľmi nepríjemný pocit „niečoho hustého“ v zadnej časti hrdla. Môžete tiež pociťovať bolesť hrdla. Ďalším častým sprievodným príznakom je kašeľ zhoršujúci sa hlavne v noci a ráno. Vtedy totiž nevieme vedome ovládať prehĺtanie a hlien sa nahromadí.

Ako si s tým poradiť a ostať v bezpečí domova? Môžete napríklad preplachovať nos fyziologickým roztokom a zvlhčovať sliznicu. Tiež pomáha podkladať si v noci pod hlavu vyšší vankúš, zvlhčovať vzduch v miestnosti a na zriedenie hlienu nasadiť liek ACC Long Instant 600mg. Jeho prehltnutie totiž nebude ani pri bolesti hrdla problém.

Ako sa užíva prášok ACC Long Instant?

Perorálny prášok ACC Long Instant určený pre dospelých sa jednoducho nasype priamo na jazyk. Prášok s černicovou príchuťou na jazyku spustí tvorbu slín. Pred prehĺtnutím sa nesmie žuvať, no môžete byť bez obáv. Sliny mu pomôžu ľahko skĺznuť do žalúdka. Netreba žiadny nápoj na rozpustenie alebo zapíjanie.

ACC Long Instant prášok obsahuje až 600 mg acetylcysteínu, čo postačí na jedinú potrebnú dennú dávku. Ak si ho zabudnete dať, určite si nedávajte dva a ďalší prášok podajte v obvyklom čase.

Upozornenie

O užívaní lieku počas tehotenstva a dojčenia by ste sa vždy mali vopred poradiť s lekárom.
Liek je kontraindikovaný u detí mladších ako 2 roky.

Pre vysoký obsah liečiva acetylcysteínu nie je liek ACC Long Instant 600mg všeobecne vhodný pre deti a mladistvých. Chuť však môže prilákať ich pozornosť. Preto ho uchovávajte mimo ich dohľadu a dosahu.

V prípade, že beriete antibiotiká, podávajte ich z bezpečnostných dôvodov oddelene s 2-hodinovým časovým odstupom.

Aby sa mal hlien čím riediť, navrhujeme tiež zaistiť si počas liečby dostatočný pitný režim podporujúci efekt acetylcysteínu.

U pacientov s bronchiálnou astmou sa môže objaviť bronchospazmus.

Opatrnosť sa vyžaduje u pacientov s histamínovou intoleranciou a/alebo peptickými vredmi v anamnéze.

Liek môže ovplyvniť výsledok laboratórnych testov (stanovenie salicylátov a ketolátok v moči).

Vždy si prečítajte celý príbalový leták lieku a riaďte sa odporúčaniami výrobcu alebo lekára.

Ďalšie obľúbené riešenia z radu ACC LONG

Pokiaľ ste prechladli a máte chuť na niečo teplé, vyskúšajte horúci nápoj ACC LONG HOTDRINK 600mg, ktorý možno zaliať horúcou vodou v pohári a vypiť ako teplý čaj. Jeho príchuť pomaranča a zázvoru ulahodí vášmu jazýčku a teplo príjemne zahreje. Alebo vsaďte na populárne šumivé tablety ACC LONG 600mg, ktoré sa dajú rozpustiť v teplej alebo studenej vode. Zvýšený príjem tekutín spojený so spôsobom užívania šumivých tabliet či nápoja môže byť obzvlášť prospešný pri chorobe, kedy

Ean: 2400441 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek