Solmucol sirup 180ml

Zľava Novinka
Produkt Solmucol sirup 180ml z kategórie lieky na vlhký kašeľ od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 6,19 €. Celý popis 6,19 € 6,57 € Overiť dostupnosť

Popis

Solmucol sirup

Keď má dieťa alebo dospelý človek produktívny kašeľ, cieľom liečby nie je potlačiť kašeľ, ale zlepšiť jeho efektivitu a pomôcť telu vyčistiť dýchacie cesty. A na takúto úlohu sa špecializuje obľúbený liek Solmucol sirup s príchuťou tropického ovocia a slivky.

Kedy sa kašeľ stáva produktívnym

Hlien zvyčajne produkujú ľudia, ktorí majú chrípku alebo iné ochorenie dýchacích ciest, pri ktorom sa vytvoril nadbytok lepkavého a hustého hlienu. Ten dýchacie cesty upcháva a sťažuje pohyb vzduchu dovnútra i von. Táto komplikácia môže byť spojená s tlakom na hrudníku, chrčaním, sipotom a kašľom, ktorý obťažuje ako chorého tak aj jeho okolie.

Vlhký, produktívny kašeľ je takmer vždy príznakom vírusovej alebo bakteriálnej infekcie, najmä u detí. V noci sa dokonca môže kašeľ ešte viac zhoršiť, pretože hlien sa pri ležaní hromadí v zadnej časti hrdla. Čiastočne tu pomôže vyšší vankúš a dostatočné zvlhčenie vzduchu v spálni. O to ostatné sa postará Solmucol sirup.

Sirup Solmucol pre deti i dospelých a jeho výhody:

  • Ideálny liek pre ľudí, ktorí neradi užívajú tablety, alebo majú ťažkosti s ich prehĺtaním, teda najmä pre starších i pre tých najmenších
  • Solmucol sirup je dostupný bez predpisu
  • Jednoducho sa dávkuje (10 ml sirupu obsahuje 200 mg N-acetylcysteínu)
  • Príjemná príchuť tropického ovocia a slivky (menšie balenie chutí po malinách a jahodách)
  • Neobsahuje cukor, ale xylitol, teda je vhodný aj pre diabetikov a pre každého, kto si kvôli zdraviu či štíhlej línii stráži denný príjem cukru
  • Rýchly účinok - pri ľahších prípadoch nastupuje už po 1 – 2 dňoch liečby
  • Pri nižších dávkach vhodný aj pre deti do 2 rokov

Solmucol sirup sa zameriava na prekážky v dýchaní

Vedeli ste, že pri vydýchnutí stlačený vzduch opúšťa dýchacie cesty rýchlosťou viac ako 900 km/h? Takú rýchlosť nedosahuje ani hurikán najvyššej 5. kategórie. Nie je preto ťažké predstaviť si, aký problém dokáže spôsobiť každá prekážka a aký tlak v našom tele vzniká. Bolo by preto veľmi nezodpovedné potláčať produktívny kašeľ a nechať hlien tam, ked je.

Aby sa mohol hlien vôbec pohnúť z miesta, Solmucol sirup k tomu používa aktívnu zložku N-acetylcysteín. Je prekurzorom glutatiónu a má priamy účinok na štruktúru hlienu. Aj tá najtuhšia prekážka sa pod jeho vplyvom zriedi, zmäkčí a začne hýbať smerom von. Zároveň potláča uvoľňovanie zápalových cytokínov v prieduškách a pľúcach, teda má tiež ochranný účinok pri ochoreniach ako

  • chrípka,
  • zápal prínosových dutín - sinusitída,
  • zápal hrtana - laryngitída,
  • zápal priedušiek - akútna a chronická bronchitída,
  • zápal priedušnice - tracheitída,
  • bronchiálna astma (priedušková astma),
  • mukoviscidóza (cystická fibróza) - doplnková liečba.

Ako Solmucol sirup dávkovať deťom a ako dospelým?

Solmucol sirup sa odporúča užívať po jedle a zapíjať ho vodou. Na odmeranie presnej dávky sa používa odmerka, ktorá je súčasťou balenia. Pri akútnych ochoreniach dýchacích ciest je dávkovanie nasledovné:

  • Deti do 2 rokov užívajú 2,5 ml sirupu 3-krát denne
  • Deti od 2 do 6 rokov dostanú 5 ml sirupu 3-krát denne
  • Dospelí a deti od 6 rokov užijú 10 ml sirupu 3-krát denne

Pri dostatočnom pitnom režime by malo zlepšenie akútneho stavu nastať po 1 – 2 dňoch liečby a v stredne závažných prípadoch do 7 dní. V prípade závažných stavov a pri nepoľavovaní/zhoršení ochorenia zvážte návštevu lekára.

Dlhodobá liečba chronickej bronchitídy a bronchiektázie (rozšírenia priedušiek):

400 mg N-acetylcysteínu denne, čo zodpovedá 10 ml sirupu v užívaní  2-krát denne.

Liečba trvá maximálne 3-6 mesiacov.

Mukoviscidóza (cystická fibróza):

Deti do 2 rokov: 2,5 ml sirupu 3-krát denne

Deti od 2 do 6 rokov: 5 ml sirupu 3-krát denne

Dospelí a deti od 6 rokov: 10 ml sirupu 3-krát denne

Pred prvým použitím sirupu:

Odstráňte prstencovitý uzáver a zaskrutkujte zátku smerom nadol, čím sa dostane prášok do nádoby s tekutinou. Roztok následne krátko pretrepte až do úplného rozpustenia prášku. Takto pripravený Solmucol sirup spotrebujte do 14 dní.

Upozornenia

Užívanie počas tehotenstva ani dojčenia nie je odporúčané. V závažných prípadoch môžu tehotné ženy liečbu ktorýmkoľvek z prípravkov Solmucol konzultovať s lekárom.

Liek je kontraindikovaný u ľudí s aktívnym peptickým vredom a vzhľadom na riziko bronchospazmu je opatrnosť namieste aj u pacientov s prieduškovou astmou.

Perorálne antibiotiká sa majú podávať samostatne, s odstupom minimálne 2 hodiny.

Bez odporúčania lekára sa nesmie Solmucol sirup kombinovať s antitusikami (ako napríklad kodeín alebo dextrometorfá) ani inými liečivami proti kašľu.

Pred po

Ean: 6695 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
61275
Produktov
2360
Kategórií
3412
Značiek