PANTHENOL spray aer der 130 g

Zľava Novinka
Produkt PANTHENOL spray aer der 130 g z kategórie dezinfekcia a prípravky na rany od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 8,05 €. Celý popis 8,05 € 8,25 € Overiť dostupnosť

Popis

Sprej obsahuje liečivo dexpantenol (látka odvodená od kyseliny pantoténovej, ktorá sa nazýva aj vitamín B5). Patrí do skupiny liekov na hojenie rán a vredov.

Používa sa na podporu hojenia kože a slizníc pri povrchových poraneniach kože, ako odreniny, popáleniny, obareniny, neinfikované operačné rany, nezaceľujúce sa kožné transplantáty, nehojace sa vredy, trhlinky na koži u neelastickej pokožky – fisúry a ragády (praskliny a trhliny), pľuzgierovité zápaly kože, ošetrenie pokožky po spálení slnkom a opary vyvolané slnečným žiarením.

Použitie Panthenolu:

Ak lekár neurčí inak, liek sa aplikuje na postihnuté miesto 1-3x denne.
Dĺžka liečby závisí od charakteru poškodenia a priebehu hojenia.

Spôsob použitia:

Pri aplikácii sa drží tlaková nádobka vo zvislej polohe vo vzdialenosti 10 − 20 cm, striekacím ventilom hore. Pred každým použitím sa nádobka silno pretrepe, aby vznikla hustá pena. Pri použití na tvár sa liek nastrieka najprv na dlaň a potom sa pena nanesie na postihnuté miesta tváre. Tento liek nie je určený na aplikáciu do očí.

Upozornenie pri používaní Panthenolu:

  • Deťom sa tento liek môže aplikovať len pod dohľadom dospelej osoby.
  • Astmatici, prípadne osoby s ochorením priedušiek a pľúc nemajú pri aplikácii tohto lieku vdychovať hnacie plyny, pretože sa tým môže podráždiť sliznica a vyvolať astmatické ťažkosti.
  • Ak sa tento liek používa v oblasti pohlavných orgánov a konečníka a zároveň sa používa kondóm, parafín obsiahnutý v lieku môže oslabiť pevnosť kondómu a tak narušiť jeho spoľahlivosť.
Ean: 6663 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
60580
Produktov
2303
Kategórií
3466
Značiek