Panadol ULTRA 1x12tbl

Produkt Panadol ULTRA 1x12tbl z kategórie prechladnutie od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 4,54 €. Celý popis 4,54 € Overiť dostupnosť

Popis

Panadol Ultra tablety

Ak chcete účinný a veľmi rýchly liek proti stredne silnej až silnej bolesti, vyberte si Panadol Ultra tablety. Liek poskytuje viac sily na zmiernenie bolesti v porovnaní so štandardnými paracetamolovými tabletami a je šetrný k žalúdku.

Paracetamol - hlavná účinná látka tabliet Panadol Ultra

Hlavné liečivo širokého radu produktov Panadol, je bežný liek určený primárne na zníženie vysokej teploty, zvlášť pri príznakoch chrípky či nachladnutia. Paracetamol možno použiť aj ako liek na ľahkú až stredne intenzívnu bolesť. Obvykle však nezníži vnímanie silnejších bolestí.

Preto prichádza i vylepšená verzia tabliet Panadol - zosilnený liek Panadol Ultra, navrhnutý na boj:

  • s bolesťou chrbtice a krížovej oblasti,
  • s bolesťami reumatického pôvodu,
  • s bolesťou hlavy (vrátane migrény),
  • s neuralgiami (bolesťou nervového pôvodu),
  • s bolesťou zubov,
  • s bolesťou pri zápale vedľajších nosových dutín,
  • s typickými bolesťami pri chrípke a prechladnutí (bolesť hrdla, svalov a kĺbov),
  • s bolesťami tela pri vírusových infekciách sprevádzaných suchým kašľom.

Čo obsahujú tabletky Panadol Ultra?

Liek Panadol Ultra obsahuje kombináciu troch dôležitých látok:

  1. paracetamol 500 mg pôsobí ako analgetikum a antipyretikum, teda účinkuje proti bolesti a znižuje horúčku;
  2. kofeín v dávke 30 mg mierne podporuje krvný obeh a zosilňuje účinok paracetamolu;
  3. kodeín (kodeíniumfosfát hemihydrát v dávke 8 mg) sa v pečeni mení na látku, ktorá uľavuje od kašľa a bolesti - znižuje vnímanie bolesti a reakciu na ňu.

Čo sa v tele stane po prehltnutí tabletky paracetamolu?

Predpokladá sa, že paracetamol pôsobí v prvom rade centrálne, teda v mozgu, kde ovplyvňuje rôzne spôsoby pociťovania bolesti.* Paracetamol napríklad potláča produkciu prostaglandínu, čo je chemická látka spôsobujúca bolesť a infekciu.* Tým znižuje teplotu i vnímanie bolesti.

Paracetamol síce bohužiaľ nemá nemá protizápalový účinok, no stále je analgetikom prvej voľby určeným na liečbu miernej až stredne silnej bolesti. Paracetamol ako podpora látok zo skupiny liekov nazývaných opiátové analgetiká (do ktorej patrí i obsiahnutý kodeín) dokáže svoj účinok dokonca znásobiť a pôsobiť aj na silnú bolesť.*

Užívajte Panadol Ultra správne a bezpečne!

Dĺžka liečby týmto liekom by mala byť obmedzená na dobu 3 dní. Ak bolesť alebo teplota pretrváva a stav sa nezlepšuje, vyhľadajte lekársku pomoc.

Dospelí a starší ľudia užívajú 1 – 2 tablety podľa potreby v 1 až 4 denných dávkach. Osobám s telesnou hmotnosťou 34 – 60 kg podávame 1 tabletu a osoby nad 60 kg môžu dostať v jednej dávke dve tablety. Medzi jednotlivými podaniami musia byť minimálne 4-hodinové časové odstupy.

Maximálna denná dávka je 8 tabliet = 4 g paracetamolu (+ 48 mg kodeínu a 240 mg kofeínu).

Pri glomerulárnej filtrácii 50 - 10 ml/min možno podávať pacientom s poruchou funkcie obličiek jednu tabletu každých 6 hodín. Pri hodnote nižšej ako 10 ml/min interval predĺžime na 8 hodín.

Upozornenie

Liek nesmú užívať mladiství (do 18 rokov), tehotné a dojčiace ženy.

Liek nesmú užívať pacienti pri ťažkej renálnej a hepatálnej insuficiencii, akútnej hepatitíde, pri súbežnom podávaní liekov poškodzujúcich funkciu pečene.
Dlhodobé alebo nadmerné užívanie kodeínu môže spôsobiť vznik liekovej závislosti.
Súbežné podávania viacerých liekov s obsahom paracetamolu by mohlo viesť k predávkovaniu. Maximálna denná dávka sa nesmie prekročiť.
Liek má mierny vplyv na schopnosť viesť vozidlá, obsluhovať stroje a pri jeho užívaní sa nemá konzumovať alkohol.
Pozorne si prečítajte celý príbalový leták predtým, ako začnete užívať akýkoľvek liek.

Panadol pre deti

Aj malé deti občas niečo bolí, alebo im stúpne teplota. Keď sa vášmu dieťaťu začnú prerezávať zúbky, alebo je prechladnuté a bolí ho hrdielko, vsaďte na detský Panadol. Značka Panadol známa šetrnosťou k detským bruškám patrí k najdôveryhodnejším značkám mamičiek.

*Martindale: The Complete Drug Reference. 36. vydanie, Apríl 2011 (strana 3); ISBN 978 0 85369 840

Ean: 2409027 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
60580
Produktov
2303
Kategórií
3466
Značiek