Jamieson Omega-3 Kids + vitamín D3 Gummies pektínové pastilky 60ks

Zľava Novinka
Produkt Jamieson Omega-3 Kids + vitamín D3 Gummies pektínové pastilky 60ks z kategórie omega-3 od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 14,51 €. Celý popis 14,51 € 16,68 € Overiť dostupnosť

Popis

Jamieson Omega-3 Kids + vitamín D3 Gummies

Mastné kyseliny omega-3 sú právom považované za veľký dar prírody, pretože hrajú ústrednú rolu v mnohých aspektoch zdravia ľudí.  Ak vaše dieťa pravidelne neje ryby ani iné potraviny, ktoré sú ich zdrojom, doplňte omega-3 kyseliny formou pektínových pastiliek s ovocnou príchuťou Jamieson Omega-3 Kids + vitamín D3 Gummies.

Mali by vôbec deti užívať doplnky s omega-3?

Odpoveď je jednoznačná. Esenciálne mastné kyseliny sú obzvlášť dôležité pre deti, pretože zohrávajú kľúčovú úlohu pri raste a vývoji. Ľudské telo si ich nedokáže vyprodukovať samo a potrebuje ich nevyhnutne získať z externého zdroja.

Tri typy omega-3 mastných kyselín, ktoré väčšina z nás pozná, sú:

  1. kyselina alfa-linolénová (ALA)
  2. kyselina eikozapentaénová (EPA)
  3. kyselina dokozahexaénová (DHA)

DHA je dôležitá pre zrakový a neurologický vývoj. Spoločne s EPA prispieva tiež k správnej funkcii srdca a dobrej imunite. Esenciálne mastné kyseliny ako také pomáhajú telu absorbovať živiny a vyživovať mozog. Ich dostatočný príjem teda môže prinášať dieťaťu potenciálne výhody v učení, koncentrácii a výkone jeho školských povinností.

Čo sa stane, ak neprijímame dostatok omega-3?

Omega-3 kyseliny DHA a EPA sú prítomné najmä v rybách a ich olejoch. Kyselinu ALA vieme získať aj z rastlín (napríklad z orieškov, semiačok a niektorých druhov zeleniny), no pre jej neaktivitu si ju organizmus potrebuje v pečeni premeniť na aktívne formy EPA a DHA.

Táto zázračná premena sa však deje v len veľmi obmedzene.

Aby vedci lepšie porozumeli tejto téme, aktivita omega-3 kyselín i klinické príznaky ich nedostatku sú stále predmetom dlhodobého skúmania. Už teraz si však dokážeme deficit spojiť so suchou šupinatou kožou, zníženým rastom u dojčiat a detí, zvýšenou náchylnosťou na infekciu a zlým hojením rán.*

Výhody pastiliek Jamieson Omega-3 Kids

Jamieson Omega-3 Kids Gummies obsahujú dva aktívne typy omega-3 mastných kyselín (EPA a DHA). Pastilky sú navyše bez lepku, laktózy, aspartamu, soli, konzervačných látok, umelých príchutí a farbív.  Peknú farbu im podarovala príroda a príjemnú chuť im prepožičalo šťavnaté ovocie (citrón, pomaranč, zmes bobuľového ovocia, banán, čerešňa). Pre ešte lepšiu podporu imunity je tu i vitamín D3.

Žuvacie pektínové pastilky neobsahujú GMO a oleje z rýb v tomto doplnku značky Jamieson pochádzajú z dôveryhodného a trvalo udržateľného zdroja. Jedna pastilka doplnku Jamieson Omega-3 Kids Gummies obsahuje až 75 mg rybieho oleja zo sardiniek a ančovičiek.

Doplnok teda poskytuje v 1 pastilke 40 mg omega-3 mastných kyselín a z toho:

  • Kyselina eikozapentaénová (EPA) - 6 mg
  • Kyselina dokozahexaénová (DHA) - 34 mg
  • Vitamín D3 (cholekalciferol) - 3,3 μg/133 IU

66% referenčnej výživovej hodnoty

Doplnok ako pomocné látky ďalej obsahuje: sladidlá - glukózový sirup a sacharózu; želírujúcu látku - pektín (použitú namiesto želatíny); prírodné príchute; ochucovacie látky - kyselinu citrónovú a citran sodný; prírodné farbivá (koncentrovaná šťava z čiernej mrkvy, annatto); povlakové látky - karnaubský vosk, rastlinný olej.

Užívanie doplnku Jamieson Omega-3 Kids je ľahké

Výrobca Jamieson odporúča dospelým a deťom 3 rokov žuvať 3 pastilky denne po jedle. Dobrou správou pre rodičov prieberčivých detí je, že mäkké pektínové pastilky údajne deťom chutia. Takzvané “gumové vitamíny” sú pre deti skvelou alternatívou k tabletkám alebo rybiemu oleju podávanému na lyžičke. Kupujú si ich tiež zákazníci, ktorí majú ťažkosti s prehĺtaním tabletiek.

Upozornenie

Výživový doplnok Jamieson Omega-3 Kids Gummies neslúži ako náhrada rozmanitej stravy a nie je vhodný pre deti do 3 rokov.
Produkt môže byť pre deti lákavý, preto ho uchovávajte mimo dosahu detí, ideálne v pôvodnom obale a pri teplote 15-25 °C.
Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.

Jamieson a trvalo udržateľné zdroje

Bezpečnosť zákazníkov je u značky Jamieson vždy prioritou číslo jedna. Logo Sustainably Sourced™ na obale doplnkov Jamieson je zárukou vysokej čistoty a označuje zodpovedný výber surovín. Zdroj omega-3 kyselín v tomto produkte pochádza z rybieho oleja od dodávateľov, ktorí využívajú metódy šetrné k životnému prostrediu, podporujú ochranu biotopov i prevenciu znečistenia. Tým sa snažia udržať zdravý život v našich vodách, ktorý tu má byť nielen pre našu generáciu, ale aj pre tých, čo ešte len prídu po nás.

*PB Jeppesen, CE Hoy, PB Mortensen - Essential fatty acid deficiency in patients receiving home parenteral nutrition. Am J Clin

Ean: 2413582 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
60580
Produktov
2303
Kategórií
3466
Značiek