DETRALEX 1000mg 30ks

Zľava Novinka
Produkt DETRALEX 1000mg 30ks z kategórie hemoroidy od výrobca eTabletka nájdete na LiekarenIna.sk za 16,99 €. Celý popis 16,99 € 18,85 € Overiť dostupnosť

Popis

DETRALEX 1000mg vo vrecúškach

Väčšina ľudí, ktorá zažila alebo denne zažíva pocit ťažkých, opuchnutých, boľavých alebo unavených nôh, prípadne trpí na hemoroidy, by sa mala zoznámiť s liekom Detralex. Na trhu je k dispozícii i jeho tekutá verzia DETRALEX 1000 mg perorálna suspenzia vo vrecúškach.

O lieku Detralex 500mg vieme, že účinok jeho zložiek - čistej mikronizovanej frakcie flavonoidov (MPFF) - pri liečbe spomínaných porúch preukázali viaceré štúdie* a na jeho kúpu nepotrebujete žiadny lekársky predpis. Avšak hoci mnohí lekári Detralex odporúčajú a majú s ním tie najlepšie skúsenosti**, prehĺtanie tabliet môže byť pre niektorých pacientov nepohodlné.

Napríklad pri liečbe hemoroidov je nutné užívať v prvé 4 dni až 6 tabliet denne, s čím už niekto naozaj môže mať problém, ak s ťažkosťami prehltne čo i malú tabletku. Preto bol na trh uvedený i tekutý liek Detralex 1000 mg, ktorý sa tiež užíva pri jedle, no konfortnejším spôsobom a v menšom množstve.

Prečo práve MPFF?

Vyššie spomenutá frakcia MPFF je presne to tým, čo odlišuje lieky Detralex s obsahovou látkou diosmín a hesperidín od konkurenčných potravinových doplnkov podobného zloženia. Experti z laboratórií výrobcu zistili, že zmenšenie častíc robí flavonoidy biologicky dostupnejšími, čo znamená, že ich telo dokáže ľahšie vstrebať. Preto si mohol byť výrobca už od začiatku istý účinkom preparátu Detralex a dovolil si svoj produkt registrovať ako liek.

Ďalšie výhody lieku Detralex 1000 mg perorálna suspenzia:

  • balenie vhodné na cesty,
  • príjemná pomarančová chuť,
  • silnejšia koncentrácia liečivých látok,
  • komfortnejšie užívanie významné najmä pre starších ľudí a pri problémoch s prehĺtaním.

Ako sa perorálna suspenzia Detralex 1000 mg užíva?

Nakoľko je produkt  Detralex 1000 mg perorálna suspenzia a nie číry roztok alebo sirup, pred použitím postláčajte vrecúško, aby sa jeho tuhé prísady rovnomerne rozptýlili v tekutine. Následne vrecúško otvorte a jeho obsah vypite, ideálne počas jedla.

Pri liečbe žilovo-lymfatickej nedostatočnosti stačí dospelej osobe jedno vrecko denne užité ráno. Odporúčaná dĺžka liežby je najmenej 1 mesiac.

Liečba akútneho stavu hemoroidálneho ochorenia trvá týždeň. Prvé 4 dni podávajte 3 vrecká denne (ráno, na obed a večer). Ďalšie 3 dni dávku znížte na 2 vrecká denne (1 ráno a 1 večer).

Upozornenie

Pozor, liek Detralex 1000 mg nie je určený pre tehotné a dojčiace ženy, pre deti i dospievajúcich mladších ako 18 rokov.

Vyrovnaný životný štýl, chôdza (a prípadne i nosenie špeciálnych kompresných pančúch) napomáha účinnosti liečby ochorení žíl. Dbajte tiež na udržiavanie primeranej telesnej hmotnosti, nevystavujte sa slnečnému žiareniu ani dlhodobému státiu.

Detralex = jeden z najpredávanejších liekov na Slovensku

Podobne ako v tabletkovej forme sa diosmín a hesperidín (Detralex 1000 mg) odporúča na liečbu ochorení žíl (ťažké, bolestivé, unavené a opuchnuté nohy) a symptómov súvisiacich s akútnym stavom hemoroidálneho ochorenia. Ak sa váš stav nelepší, poraďte sa so svojim lekárom o možnosti nasadenia lieku Detralex.

*Lukáš Hnátek - Terapeutický potenciál mikronizované purifikované flavonoidní frakce (MPFF) diosminu a hesperidinu v rámci léčby chronického žilního onemocnění. Časopis Vnitřní lékařství (9/2015)

*Navrátilová Z. Efficacy of a 6-month treatment with Detralex in Patients with venous edema. Phlebolymphology 2010; 17(3): 137–143.

**Danielsson G., Jungbeck C., Peterson K., Norgren L. - A Randomised Controlled Trial of Micronised Purified Flavonoid Fraction vs Placebo in Patients with Chronic Venous Disease. European Journal of Vascular and Endovascular Surgery (01/2002)

Ean: 2411072 Značka: eTabletka Predajce: eTabletka
60580
Produktov
2303
Kategórií
3466
Značiek